image3

Drugu godinu za redom Inner Wheel club Gradec Zagreb u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih s ciljem  stipendiranja slijepih i slabovidnih učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja, koji su štićenici Zaklade Marko Brkić, organizirao je humanitarnu akciju „Znanjem prema svjetlu“.

Humanitarna akcija održana je u četvrtak, 23.01.2020., u kazalištu Vidra, koje je bilo popunjeno gotovo do posljednjeg mjesta. U glazbeno – scenskom programu nastupili su mnogobrojni poznati i priznati hrvatski glazbenici i umjetnici, među kojima je Plesni centar Zagreb by Nicolas, zagrebački rock sastav Adastra, harfistica Marija Mlinar, finalist Supertalenta Marko Antolković, dok su u edukativnom djelu sudjelovali predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić, upraviteljica Zaklade Marko Brkić Andreja Veljača, te odabrani stipendisti Jurica i Leona.

image6

Ovom akcijom, osim konkretne financijske pomoći, članice Inner Wheel cluba željele su poručiti da oštećen vid i sljepoća nisu prepreka za učenje i obrazovanje, jer upravo kvalitetno obrazovanje uvjet je za dobru integraciju slijepih i slabovidnih osoba u društvo.

Ali kao i u drugim sferama života, tako i u ovoj, pred tim hrabrim mladim ljudima mnogobrojne su prepreke, pa je tako jedan od najvećih izazova svakako prilagodba literature njihovim specifičnim potrebama, što je svakako i dodatan trošak koji često njihove obitelji nisu u mogućnosti pokriti.

Veliko hvala svim članicama Inner Wheel cluba Gradec Zagreb, koje po drugi puta potvrđuju da angažman sa srcem, žarom i entuzijazmom uvijek mora polučiti uspjeh.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest