Poštovani/e,

 

obavještavamo Vas da je Upravni odbor Hrvatske zaklade za školovanje slijepih „Marko Brkić“ razmotrio sve pristigle molbe temeljem raspisanog Natječaja za dodjelu potpora slijepim učenicima i studentima za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024.

 

Upravni odbor Zaklade na 31. sjednici održanoj 30. studenog 2023. konstatirao je da je na Natječaj pristiglo 15 molbi učenika i studenata koji su zadovoljavali formalne kriterije koji se uvažavaju pri dodjeli potpora.

 

Zbog ograničenog iznosa kojim Zaklada raspolaže vodilo se računa o mogućnosti ispunjavanja svoje odluke o stipendiranju te je u skladu s tim Upravni odbor odlučio sljedeće:

 

Pomoć / jednokratna potpora u iznosu od 400,00 EUR isplatit će se u četiri rate:

 

 1. Luciji Barać, učenici trećeg razreda srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju,
 2. Daliboru Blažekoviću, učeniku trećeg razreda srednje škole u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu.

 

Stipendije za razdoblje listopad 2023. – lipanj 2024. godine dodjeljuju se u mjesečnom iznosu od 70,00 EUR:

 

 1. Lani Fišer, učenici četvrtog razreda srednje škole u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu
 2. Mitji Kirinčiću, učeniku četvrtog razreda srednje škole Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci,
 3. Lani Toplek, učenici četvrtog razreda srednje škole Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu.

 

Stipendije za razdoblje listopad 2023. – lipanj 2024. godine dodjeljuju se u mjesečnom iznosu od 100,00 EUR:

 

 1. Lucianu Glagoliću, studentu druge godine preddiplomskog studija Učiteljskog fakulteta u Zagrebu;
 2. Matiji Glagoliću, studentu treće godine preddiplomskog studija na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu;
 3. Leoni Gobo, studentici druge godine diplomskog studija socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;
 4. Filipu Lukežiću, studentu druge godine preddiplomskog studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu,
 5. Jurici Pejakoviću, studentu prve godine diplomskog studija Fizioterapije na Libertas Međunarodnom sveučilištu u Zagrebu,
 6. Lauri Soče, studentici druge godine diplomskog studija Protestantske teologije na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik u Zagrebu,
 7. Ivi Vedriš, studentici druge godine preddiplomskog studija na Pravnom fakultetu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku;

 

U ovoj je školskoj, odnosno akademskoj godini, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, dodijeljeno potpora u vrijednosti od 8.990,00 EUR, stoga očekujemo i aktivnu participaciju i zalaganje samih učenika i studenata u prikupljanju financijskih sredstava.

 

Kao i prošle godine, Upravni odbor donio je odluku da se sa svakim korisnikom potpore (stipendije i jednokratne pomoći) potpiše Ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze davatelja i primatelja stipendije, odnosno potpore.

 

Potpisivanje navedenih ugovora održat će se u srijedu 13. prosinca 2023. u 10:00 sati u prostorijama Hrvatskog saveza slijepih, Zagreb, Draškovićeva 80/I. Dolazak je načelno obvezan, a o opravdanoj spriječenosti treba svakako javiti na 01 48 12 501  ili na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr.

 

 

Korisnici potpore dužni su javiti službi računovodstva Hrvatskog saveza slijepih (tel. 01 2079 216 ili e-mail katarina.hrzina@savez-slijepih.hr) svoj IBAN žiroračuna i OIB. Realizacija potpora uslijedit će odmah nakon toga te će se s prvom ratom isplatiti stipendije za listopad i studeni 2023.

 

Prije potpisivanja ugovora svi stipendisti trebaju također na e-mail hrvatski@savez-slijepih.hr poslati svoje životopise (napisati nove ili ažurirati postojeće, ako je moguće s fotografijom, ali nije obvezno) prilagođene za internetsku stranicu (kratko, kreativno i zanimljivo), što će biti poticaj za prikupljanje sredstava od potencijalnih donatora.

 

Za sva dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju na tel. 01 4812 501 ili na e-mailu hrvatski@savez-slijepih.hr.

 

 

S poštovanjem,

 

UPRAVITELJICA ZAKLADE

Andreja Veljača, dipl. iur.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest