Obavještavamo Vas da je Upravni odbor Hrvatske zaklade za školovanje slijepih „Marko Brkić“ razmotrio sve pristigle molbe temeljem raspisanog Natječaja za dodjelu potpora slijepim učenicima i studentima za školsku, odnosno akademsku godinu 2022./2023.

 

Upravni odbor Zaklade na 30. sjednici održanoj 29. studenog 2022. konstatirao je da je na Natječaj pristiglo 11 molbi učenika i studenata koji su zadovoljavali formalne kriterije koji se uvažavaju pri dodjeli potpora.

 

Zbog ograničenog iznosa kojim Zaklada raspolaže vodilo se računa o mogućnosti ispunjavanja svoje odluke o stipendiranju te je u skladu s tim Upravni odbor odlučio sljedeće:

 

Pomoć/jednokratna potpora u iznosu od 720,00 EUR (5.424,84,00 HRK) isplatit će se u četiri rate :

 1. Mitji Kirinčiću, učeniku  trećeg razreda srednje škole Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci.
 2. Luciji Barać, učenici drugog razreda srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju.

 

Stipendije za razdoblje listopad 2022. – lipanj 2023. godine dodjeljuju se u mjesečnom iznosu od 100,00 EUR (753,45 HRK):

 1. Lucianu Glagoliću, studentu (brucošu) prve godine preddiplomskog studija Učiteljskog fakulteta u Zagrebu;
 2. Matiji Glagoliću, studentu treće godine preddiplomskog studija na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu;
 3. Leoni Gobo, studentici druge godine diplomskog studija socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;
 4. Nikolini Kušterbajn, studentici druge godine diplomskog studija rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;
 5. Jurici Pejakoviću, studentu treće godine Fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu;
 6. Luciji Brešković, studentici druge godine diplomskog studija na Filozofsko-teološkom institutu u Zagrebu:
 7. Augustinu Lukiću, studentu treće godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu;
 8. Filipu Lukežiću, studentu (brucošu) prve godine preddiplomskog studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu;
 9. Ivi Vedriš, studentici (brucoš) prve godine prediplomskog  studija na Pravnom fakultetu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku;

 

U ovoj je školskoj, odnosno akademskoj godini, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, dodijeljeno potpora u vrijednosti od 9.540,00 EUR (71.879,13 HRK), stoga očekujemo i aktivnu participaciju i zalaganje samih učenika i studenata u prikupljanju financijskih sredstava.

 

Kao i prošle godine, Upravni odbor donio je odluku da se sa svakim korisnikom potpore (stipendije i jednokratne pomoći) potpiše Ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze davatelja i primatelja stipendije, odnosno potpore.

 

Potpisivanje navedenih ugovora održati će se u utorak 13. prosinca 2022.  u 11:00 sati u prostorijama Hrvatskog saveza slijepih, Zagreb, Draškovićeva 80. Dolazak je načelno obvezan, a o opravdanoj spriječenosti treba svakako javiti na 01 48 12 501  ili na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr.

 

 

Korisnici potpore dužni su javiti službi računovodstva Hrvatskog saveza slijepih (tel. 01 2079 216 ili e-mail katarina.hrzina@savez-slijepih.hr) svoj IBAN žiroračuna i OIB. Realizacija potpora uslijedit će odmah nakon toga te će se s prvom ratom isplatiti stipendije za listopad i studeni 2022.

 

Prije potpisivanja ugovora svi stipendisti trebaju također na e-mail hrvatski@savez-slijepih.hr poslati svoje životopise (napisati nove ili ažurirati postojeće, ako je moguće s fotografijom, ali nije obvezno) prilagođene za internetsku stranicu (kratko, kreativno i zanimljivo), što će biti poticaj za prikupljanje sredstava od potencijalnih donatora.

 

Za sva dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju na tel. 01 48 12 501 ili na e-mailu hrvatski@savez-slijepih.hr.

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

UPRAVITELJICA ZAKLADE

 

Andreja Veljača, dipl. iur.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest