Obavještavamo Vas da je Upravni odbor „Hrvatske zaklade za školovanje slijepih Marko Brkić“ razmotrio sve pristigle molbe temeljem raspisanog Natječaja za dodjelu potpora slijepim učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku godinu 2019./ 2020.

Upravni odbor Zaklade je na sjednici održanoj 29. studenog 2019. konstatirao da je na Natječaj pristiglo 9 molbi učenika i studenata koji su zadovoljavali kriterije koji se uvažavaju pri dodjeli stipendija.

Nažalost, zbog ograničenih mogućnosti, a sukladno odredbama Statuta o propisanoj dokumentaciji i smjernicama osnivača da se stipendiraju učenici završnih razreda srednje škole i studenti s oštećenjem vida, Upravni odbor je u skladu s navedenim odlučio sljedeće:

Stipendije za razdoblje listopad 2019. – lipanj 2020. godine se dodjeljuju:

  • U iznosu od 600,00 HRK:
  1. Jurici Pejakoviću iz Gradišta, učeniku četvrtog razreda Centra za odgoj i obrazovanje ”Vinko Bek” u Zagrebu;
  • U iznosu od 700,00 HRK:
  1. Augustinu Lukiću iz Mikleuša, studentu prve godine preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu;
  • U iznosu od 800,00 HRK:
  1. Nikolini Kušterbajn iz Dubrave, studentici druge godine preddiplomskog studija Rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;
  2. Andreju Hataru, studentu treće godine preddiplomskog studija Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu;
  3. Anji Maltarski iz Varaždina, apsolventici diplomskog studija Pedagogije i Sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu;
  4. Leoni Gobo iz Labina, studentici druge godine preddiplomskog studija Socijalne pedagogije na Edukacijsko–rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu;
  5. Franku Kirinčiću iz Rijeke, studentu treće godine računalnih znanosti na University of Liverpool.

Zbog nedostatka financijskih sredstava, uzimajući u obzir odredbe Statuta i Odluku Upravnog odbora o kriterijima dodjele, izvrsnosti učenika i studenata te poticanje visokog obrazovanja prvenstveno slijepih osoba koje trebaju steći zvanje odnosno prvo visoko obrazovanje, te propisane kriterije i dostatnu dokumentaciju, nisu uvažene molbe  Dorijana Saića iz Kutine  i Doroteje Badžoka iz Zadra. Svakako se pozivaju, da i dalje uče uspješno kao do sada, te da budu uzor drugim učenicima i studentima i u budućnosti predaju molbe za stipendiranje.

U ovoj školskoj odnosno akademskoj godini, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, dodijeljeno je 7 godišnjih stipendija u ukupnom iznosu od 47.700,00 HRK, stoga očekujemo i aktivnu participaciju i zalaganje samih učenika i studenata u prikupljanju financijskih sredstava.

Kao i prošle godine, Upravni odbor je donio odluku da se sa svakim stipendistom/icom potpiše ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze davatelja i primatelja stipendije odnosno potpore.

Potpisivanje navedenih ugovora obavit će se u petak 13. prosinca 2019.  u 11:00 sati u prostorijama Hrvatskog saveza slijepih, Zagreb, Draškovićeva 80. Dolazak je načelno obvezan, a o opravdanoj spriječenosti treba svakako javiti na 01 48 12 501, 091 46 46 105  ili na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr.

Događaj potpisivanja želimo medijski popratiti kako bi se o djelovanju Zaklade upoznala i šira javnost te i na taj način pospješila efikasnost u prikupljanju potrebnih sredstava.

Ovim putem Vas pozivamo da u navedeno vrijeme svakako dođete na spomenuto potpisivanje ugovora, gdje će Vas sve pozdraviti članovi Upravnog odbora Zaklade.

Svakako do navedenog roka treba obavijestiti službu računovodstva Hrvatskog saveza slijepih  (tel. 01 20 79 216 ili mail: katarina.hrzina@savez-slijepih.hr ), o IBAN-u žiro – računa i OIB-u. Realizacija stipendija uslijedit će odmah nakon toga te će se s prvom ratom isplatiti stipendije za listopad i studeni 2019.

Do roka potpisivanja ugovora svi stipendisti trebaju također na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr poslati svoje životopise (ukoliko već nisu, ako je moguće s fotografijom, ali nije obvezno) ažurirane i prilagođene za web stranicu (kratko, kreativno i zanimljivo), što će biti poticaj za prikupljanje sredstava od potencijalnih donatora.

Za sva dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju na tel. 01 48 12 501 ili na mail: hrvatski@savez-slijepih.hr

 

S poštovanjem,

UPRAVITELJICA ZAKLADE

Andreja Veljača, dipl. iur.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest