Manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti na Jarunu Društva športske rekreacije Jarun

Društvo športske rekreacije jarun je neprofitna organizacija osnovana 2009. godine koja već tradicionalno petu godinu zaredomorganizira kulturno-zabavnu i sportsko-humanitarnu manifestaciju povodom obilježavanja Dana državnosti na igralištu zagrebačke Osnovne škole Ivana Meštrovića na Jarunu.

Ove godine manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a pripremljeno je niz zanimljivih sadržaja. U suradnji sa Ministarstvom obrane Republike Hrvatske i Vojnim muzejom MORH-a pripremljena je najveća izložba vojne opreme vojske RH iz Domovinskog rata. Na tradicionalnom petom po redu Malonogometnom turniru Jarun nastupili su32 momčadi, odnosno 400 natjecatelja koji su kroz pet dana odigrali 64 utakmice. Po prvi puta održao se malonogometni turnir za djevojke.

Kroz cijelu se manifestaciju provodila humanitarna akcija prikupljanja sredstava za Zakladu za školovanje slijepih učenika i studenata „Marko Brkić“ u vidu tombole. Sudionici tombole bili su nagrađeni simboličnim poklon paketima sponzora i donatora, a prikupljeni iznos doniran je Zakladi. Zahvaljujemo organizatorima, osobito Danijelu Muiću i Tomislavu Jablanu, te volonterkama s Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Renati Jerković, Miji Topić, Danijeli Dragić, Petri Mijoč, Maji Ujdur, te osobito Ani Ujdur, na nesebično izdvojenom vremenu i trudu za sudjelovanje u prikupljanju sredstava na manifestaciji.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest