002

003

Humanitarni maskenbal

U subotu 23.4.2016. u prostorijama Udruge slijepih Varaždinske županije u Varaždinu uručene su donacije Zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“ za stipendiranje Anje Maltarski iz Varaždina.
Sredstva su prikupljena na humanitarnoj akciji održanoj 06. veljače 2016. u kultnom okupljalištu Varaždinaca, Medinoj škrinji u Varaždinu, Juraja Habdelića 4 na tradicionalnom, devetom po redu „Humanitarnom maskenbalu“.

Cilj ove humanitarne akcije bio je prikupljanje financijskih sredstava za stipendiranje Anje Maltarski iz Varaždina. Anja je studentica druge godine preddiplomskog studija sociologije i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i članica Udruge slijepih Varaždinske županije u Varaždinu. Akcijom je ukupno prikupljeno 7.138,40 kn. Sredstva su 23.2.2016. uplaćena Zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“ čija je Anja stipendistica.

Cjelovečernju ludu zabavu na maskenbalu osigurao je muzički sastav Kriglbojsi.
Kriglbojsi su naš „humanitarni bend“ koji je i ove godine nastupio bez naknade.
Akciju je podržalo i Hrvatsko društvo skladatelja-ZAMP koje se odreklo iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih djela.
Zajedničkim djelovanjem omogućili smo uspješnoj mladoj osobi, Anji Maltarski stipendiju koja će joj s obzirom na dodatne potrebe s kojima se zbog svog hendikepa susreće u svom obrazovanju – zasigurno biti od velike pomoći.

Organizatori koncerta zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj akciji.

Tanja Herceg,
predsjednica NCLC Varaždin Millennium

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest