Zovem se Nikolina, imam 21 godinu i živim u Vrbovečkoj Dubravi. Trenutno stanujem u Studentskom domu „Cvjetno naselje“ i studentica sam treće godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, smjer rehabilitacija. Srednju školu završila sam u COO „Vinko Bek“, smjer poslovni tajnik. Kroz srednjoškolsko obrazovanje imala sam priliku postati članica Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom „Sljeme“ te sam tako naučila skijati. Sudjelovala sam na Prvenstvu Hrvatske u skijanju osoba s invaliditetom u kategoriji slijepih i slabovidnih te sam 2019. godine osvojila zlatnu medalju. Također, završila sam četiri ECDL modula.

U slobodno vrijeme volim volontirati te sam aktivna volonterka u kazalištu slijepih i slabovidnih „Novi život“. Volontirala sam i na dvama projektima Hrvatskog saveza slijepih gdje sam upoznala mnogo ljudi te tako stekla iskustva koje će mi pomoći u mojem budućem zanimanju. Svima bih preporučila volontiranje zbog krajnjeg osjećaja ispunjenosti, neopisive sreće i zahvalnosti.

U skoroj budućnosti želja mi je upisati diplomski, modul oštećenje vida te kasnije provedba rehabilitacije osoba oštećena vida.

Stipendija Zaklade olakšala mi je studiranje i pokrila dijelove troškova koji su, za nas osobe s invaliditetom, veći u odnosu na ostale.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest