Moje ime je Marko Gerić, student sam II. godine diplomskog studija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Dvadeset i šest mi je godine i dolazim iz Ludbrega gdje živim s roditeljima u obiteljskom stanu. Oba roditelja su umirovljenici.
Vid sam izgubio prije četiri godine tj. na samom završetku srednje škole (pohađao sam srednju grafičku školu u Zagrebu gdje sam završio za grafičkog tehničara tiska). Odlučio sam se rehabilitirati u Centru za odgoj i obrazovanje slijepih „Vinko Bek“ u Zagrebu na odjelu za kasnije oslijepljele osobe te sam u tom periodu položio državnu maturu i upisao fakultet,
Dijagnosticirana mi je kronična upala stražnjeg segmenta oka (Uveitis). Zbog čestih ablacija retine gubio sam vid koji trenutno stagnira na 3%. Prije dvije godine dijagnosticirana mi je Multipla skleroza koja mi uvelike otežava kretanje i stvara mnoge druge zdravstvene probleme.No unatoč svim problemima, uspješan sam student, apsolvent na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.
Financijska situacija u obitelji mi je veoma loša jer su roditelji umirovljenici, a pošto su mi potrebni razni vitamini i kapi za oči koje naše zdravstveno osiguranje ne pokriva, situacija je još teža. Majka također boluje od multiple skleroze što znači da nam je potreba za lijekovima u obitelji još veća, a moj boravak u Zagrebu je dodatan “udarac” za obiteljski budžet.
Majka je u invalidskoj mirovini, a otac u policijskoj. Ja za sada nemam nikakvih osobnih primanja te sam se na natječaj ponovno prijavio u nadi da čete prepoznati moju potrebu za Vašom pomoći te Vam zahvaljujem na dosad ukazanom povjerenju i pruženoj pomoći.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest