Moje ime je Dorotea Vedriš. Rođena sam 2. siječnja 2002. godine u Koprivnici. Živim u Prugovcu s roditeljima, bratom te mlađom sestrom kojoj je nažalost dijagnosticirana ista bolest kao i meni. Odmalena sam imala velikih poteškoća s vidom, krenulo je sa slabovidnošću, a nastavilo s dijagnosticiranom distrofijom makule obaju oka, Stargardtovom bolesti, te drugim zdravstvenim teškoćama.

Završila sam redovnu osnovnu školu u Kloštru Podravskom po individualnom programu. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji je provodio profesionalno usmjeravanje i savjetovanje, te na preporuku Centra za slijepe i slabovidne „Vinko Bek“,  upisala sam i završila smjer upravni referent u SŠSS Pitomača. Tijekom srednjoškolskog  obrazovanja vid mi je naglo pao na 4 % jednog oka i 5 % drugog oka.

Nakon uspješno položene državne mature upisala sam na ljetnom roku Preddiplomski stručni upravni studij na Pravnom fakultetu u Osijeku. Ovaj sam fakultet upisala jer me zanima pravo i jer želim raditi u toj struci; trenutno sam prva godina i nadam se da mi neće ništa stati na putu da ostvarim svoje ciljeve. Stipendija Zaklade „Marko Brkić“ uvelike će mi olakšati boravak u Osijeku.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest