Zovem se Bruno Tot i rođen sam 14. srpnja 1993. godine u Sinju. Praktički sam slijepa osoba.Osnovnu i srednju ekonomsku školu završio sam s odličnim uspjehom u Sinju bez ikakvih pomagala i stručne pomoći zbog nedostatka informacija, kao i sredstava. U Sinju sam završio i osnovnu glazbenu školu, također s odličnim uspjehom; sve to uz bezuvjetnu pomoć, podršku i ljubav svoje obitelji; majke koja radi u pekari, oca koji je ostao bez posla i brata koji je zasnovao svoju obitelj.
Trenutno sam student prve godine diplomskog studija znanstvenog smjera fonetike i istraživačke informatike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Uz studij u Zagrebu uključen sam i u psihosocijalnu rehabilitaciju na Odjelu odraslih Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ u Zagrebu tijekom koje se sustavno opismenjujem na brajici, svladavam samostalno kretanje uz dugi bijeli štap, usavršavam svoja znanja za rad na računalu, razvijam socijalne i svakodnevne vještine te se obučavam za sve aspekte samostalnog života kako bih uspješno i samostalno svladao izazove i teškoće koje mi donosi studiranje u Zagrebu.
U slobodno vrijeme bavim se koječime, uglavnom vezano uz tehnologiju; glavni hobi mi je audio dizajn, a trenutno učim i programirati u dvama jezicima – Pythonu (u kojem trenutno razvijam aplikacije) i C; može se zapravo reći da sam svoje hobije odabrao za studij. Volim dijeliti svoje znanje s drugima. Želja mi je jednoga dana otvoriti vlastiti studio, ali imam i razne druge interese koji me motiviraju da stječem nova znanja i vještine. Susrevši se sa poteškoćama slijepih i slabovidnih osoba u korištenju računala i u svakodnevnom životu te uočivši nedostatke trenutno dostupnih pomagala i tehnologija želim također pridonijeti poboljšanju kvalitete naših života. Sve to će mi biti lakše uz ovu stipendiju.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest