Blind Sharks je glazbeno-humanitarni projekt četvorice slijepih glazbenika nastao početkom 2013. U Zagrebu. Osim dugogodišnjeg poznanstva i velike ljubavi prema glazbi koja ih je spojila, specifičnost ovog glazbenog projekta jest činjenica da su nešto stariji ali još uvijek dovoljno mladi kolege odlučili pomoći mlađim kolegama, slijepim studentima i srednjoškolcima kako bi mogli što ravnopravnije funkcionirati u svakodnevnom životu održavajući humanitarne koncerte za Hrvatsku zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić.
Trenutnu postavu benda čine Mario Perčinić bas gitara/kontrabas – vokal, Marko Baković Bubnjevi/udaraljke, Davor Janjušević klavijature/klavir – vokal, te Kruno Drenski gitara – vokal.

Osim voditeljske funkcije u bendu Blind Sharks Mario Perčinić aktivno sudjeluje u ostalim glazbenim projektima raznih grupa i izvođača kao bas gitarist ili kontrabasist kao što su Zabranjeno pušenje, Arabeske, Shaderwan code, suradnja s mladom kant autoricom jazz sevdah izričaja Elmom Burnić, aktivno ga se može sresti u raznim jazz kombinacijama mladih Zg jazz glazbenika te u studiju kao studijskog glazbenika na raznim projektima. No usprkos velikom glazbenom aranžmanu Mario je također aktivan kao promotor i poznavalac informacijskih tehnologija za slijepe.

Marko Baković najmlađi je član grupe Blind Sharks te zasluženo nosi titulu studenta S instituta za audio produkciju u Ljubljani, a svoju veliku strast za bubnjanjem započeo je u 90-im godinama 20. Stoljeća kroz rok izričaj slušajući Hrvatsku rock sscenu, Majke, Hladno pivo, Let 3, Kojote itd. Kao glazbenik aktivan je u bendovima posljednjih desetak godina.

Davor Janjušević glazbenu je naobrazbu stekao u osnovnoj školi Blagoje Bersa u klasi profesorice Ane Naggy Boltižar smjer klavir, nakon čega krajem osnovne škole nastaje jedan od prvih rok bendova sastavljen od slijepih i slabovidnih glazbenika pod nazivom dpu, u kojem zajednički svira s gitaristom Krunom Drenskim tijekom prve polovice 90-ih u zagrebu. Po povratku u rodni Varaždin radi kao live glazbenik u raznim grupama prateći poznata lica Hrvatske estrade kao što su npr. Jasna Zlokić, Alen slavica, Darko Domjan, no također se mogao sresti i u raznim funk&soul projektima. Osim aktivnog bavljenja glazbom, Davor danas radi kao fizioterapeut u Varaždinskim toplicama.

Kruno Drenski osebujan je glazbenik koji se iza gitare skriva već dugi niz godina no ukoliko je potrebno za dobru atmosferu uzet će i harmoniku u ruke i napraviti vrhunsku feštu za pamćenje. Svoju glazbenu karijeru započinje kao učenik osnovne glazbene škole Blagoje Bersa kod Prof Ane Nagy Boltižar smjer klavir, a kasnije s Davorom Janjuševićem svira kao gitarist u sastavu dpu, a
kruno tijekom školovanja u Overbrook School for the blind (Philadelphia) pjeva u međunarodnom zboru kao vokal, te radi kao aranžer.
Po povratku u Hrvatsku sudjeluje u radu nekoliko bendova u slavoniji, a u međuvremenu završava Pravni fakultet Sveučilišta u zagrebu, te se zapošljava u odvjetničkom uredu najprije kao vježbenik a kasnije kao odvjetnik.Danas radi kao ustavnosudski savjetnik na Ustavnom sudu RH.

Blind Sharks kao bend stilski možete čuti u električnom i akustičnom izdanju, a njihovi višeglasni aranžmani uvelike obogaćuju poznate stvari poput jednom su sadili lipu, Devojka sa čardaš nogama, Crazy little thinks called love, Suspicious minds, tears in heaven, A šta da radi, No woman no cry itd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest